Tips voor blokhut verven

Een blokhut verven kan eenvoudig met de juiste verf. Het beste resultaat krijgt u met verf die geschikt is voor hout. Een dekkende beits biedt de meeste bescherming. Daarnaast is het aan te raden om rekening te houden met de dampdoorlatendheid van de verf. Hoe hoger de dampdoorlatendheid, hoe minder houtrot en blaasjes er zullen ontstaan.

Uw blokhut verven (in 6 stappen)

Het beste eindresultaat begint bij een goede voorbereiding. Voor het beste eindresultaat kunt u de volgende stappen volgen.

1. Verwijder eventuele oude verfresten;
2. ontvet de blokhut. Geschikte producten hiervoor zijn Jotun Demidekk Terrassfix, Jotun Husvask en Jotun Kraftvask;
3. schuur het hout op;
4. maak de blokhut stofvrij;
5. impregneer de blokhut (indien nodig*);
6. begin met schilderen.

* Is uw blokhut nog niet geïmpregneerd? Het is belangrijk om dit voor het verven van de blokhut te doen. Dit kan met Jotun Visir Oljegrunning Klar, een waterafstotende, transparante primer. Dit is de ideale basis voor blokhut verf.

De meest belangrijke voordelen

U kunt uw blokhut verven om het hout de gewenste kleur te geven. Groen, blauw, grijs, zwart; de keuze is aan u. Maar er zijn meer voordelen. Naast dat u met blokhut verf de blokhut in de gewenste kleur kunt verven, zorgt de verf ook voor bescherming. Door een houtbeits te gebruiken beschermt u het hout tegen weersinvloeden en houtrot. Hierdoor blijft de kleur langer behouden en wordt de levensduur van de blokhut aanzienlijk verlengd.

De beste verf voor uw blokhut

Er zijn dus diverse voordelen verbonden aan het verven van een blokhut. Maar welke producten zijn dan het meest geschikt? In principe zijn alle producten voor hout van het merk Jotun te gebruiken. Jotun Demidekk is speciale verf voor hout, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Gebruikt u liever transparante beits, dan raden wij Jotun Trebbit aan. Jotun Treolje is een olie, verkrijgbaar op water- en terpentinebasis. Klik op één van de onderstaande afbeeldingen om het gehele assortiment van de betreffende productlijn te bekijken.

jotun demidekkJotun TrebittJotun Treolje

Hulp nodig? Vraag ons om advies!

Hierboven ziet u een selectie van de geschikte verf voor blokhutten. Heeft u nog vragen over de producten? Of wenst u advies over het juiste product voor uw blokhut? Wij helpen u graag. Bel naar 030-688 14 91 of stuur een e-mail naar info@koopverfonline.nl.