Waarmee verf verdunnen?

Waarmee u verf kunt verdunnen hangt af van de verf die u gebruikt. Een handig ezelsbruggetje: watergedragen verf wordt verdund met water. Verf op terpentine wordt verdund met terpentine. Acrylverf en muurverf kunnen verdund worden met water. Alkydverf wordt verdund met terpentine. Overigens kan niet elke verf verdund worden. Of en waarmee u de verf kunt verdunnen vindt u terug op de verpakking van de betreffende verf.

Waarom verf verdunnen?

Te dikke verf zorgt ervoor dat de verf minder makkelijk uit te strijken is. Daarnaast kan een te dikke laag verf gaan rimpelen. Is de verf te dik, dan kunt u er voor kiezen om de verf te verdunnen. Vooral bij lage temperaturen is het handig om de verf te verdunnen.

Het verschil tussen acrylverf en alkydverf

Acrylverven zijn is verven op waterbasis, vaak sneldrogend. Omdat deze verf op waterbasis is, wordt deze soort veelal binnenshuis gebruikt. De geur van acrylverf is minder doordringend dan de geur van alkydverf. Alkydverf is een verf op terpentinebasis en wordt veel buitenshuis gebruikt. Deze verf heeft een goede dekking.

Hulp nodig?

Vraagt u zich af of u een bepaalde verf kunt verdunnen en waarmee dit kan? Neem dan gerust contact met ons op via info@koopverfonline.nl of 030-688 14 91. Wij adviseren u graag. Ook over welke verf het meest geschikt is voor uw klus.