• Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Paint & Paper Library – Architect’s Eggshell (lakverf)

Vanaf  57,00

Paint & Paper Library – Architect’s Eggshell (lakverf)

Mooie strakke, matte lakverf voor al uw houtwerk (kozijnen, meubels) en metaal (radiatoren). Deze verf is ook geschikt voor ruimtes waar condens aanwezig kan zijn zoals keukens en badkamers. Op waterbasis.

 • vergeelt niet, kan tegen condens
 • glansgraad 20% (matte lakverf)
 • voor hout en metaal binnenshuis

Vanaf  57,00

 • Persoonlijke aandacht en service
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Gratis verzenden vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
Klantenservice
Hulp nodig? Bel ons voor specialistisch advies.
030 - 688 14 91

Handig voor erbij

Product beschrijving

Architect’s Eggshell  van Paint and Paper Library is een watergedragen lakverf geschikt voor alle houtwerk en metalen oppervlakken binnenshuis. De verf vergeelt niet en heeft een glansgraad van slechts 20%. Dit zorgt voor een strakke, matte look.

De Architects’ Eggshell van Paint & Paper Library is een lakverf van hoge kwaliteit. De verf is watergedragen en is daardoor vrij van sterke geuren. De lak is ideaal voor het schilderen van al het houtwerk en metalen oppervlakken binnen het huis. Denk hierbij aan deuren en kozijnen, maar ook het houtwerk van het interieur in keukens, badkamers en andere ruimtes waar condens aanwezig kan zijn. Architects’ Eggshell geeft met een glansniveau van slechts 20% een matte look aan het houtwerk en vergeelt niet. Groot voordeel is het gunstige verbruik, deze lakverf dekt tot wel 12-13 m² per liter.

Paint and Paper Library - Architect's Eggshell  Paint and Paper Library - Architect's Eggshell

links: Ruse (muur) – Topi (shutters) – Stone III (kozijnen)
rechts: The Long Room (muur) – Roben’s Honour (keuken) – Paper I (plafond)

Toepassing
Architect’s Eggshell kan gebruikt worden als afwerkingslaag op al het houtwerk en metalen oppervlakken binnenshuis. Aanbevolen wordt de verf in 2 lagen aan te brengen. Roer de verf grondig voor gebruik. Niet aanbrengen op oppervlakken wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan 5 ̊C.Gebruik een kwast van synthetisch varkenshaar van hoge kwaliteit en de juiste maat voor het project. Dompel de kwast niet te ver onder in de verf om te voorkomen dat er verf in de huls komt. Voorkom druppels en spatten door de kwast niet te zwaar te belasten. Breng de verf in gelijkmatige streken aan. Voor de hoogste kwaliteit moet je de laatste penseelstreken in dezelfde richting houden en nooit over verf gaan die al begint te drogen.

Gebruik je liever een roller, zorg dan voor een wollen vachtroller met een korte vacht voor het beste resultaat op gladde oppervlakken. Houd de laatste streken in dezelfde richting en zorg voor een natte rand. Kom nooit in de verleiding om over reeds drogende verf te gaan, want dit leidt tot overlappingen en afbladdering.

Let op: de volledige uitharding (droging) van de verf kan meerdere dagen duren. Uiteraard is dit afhankelijk van de aangebrachte laagdikte en de droogomstandigheden van de omgeving. Het geschilderde oppervlak mag niet blootgesteld worden aan zware oppervlaktecondensatie (luchtvochtigheid) voordat deze volledig droog is. Er kunnen anders permanente sporen achterblijven op het oppervlak. Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op oppervlakken (zoals boekenplanken) tot minstens een week na het schilderen.

Reiniging van geschilderde oppervlakken: lichte oppervlaktevervuiling kan gereinigd worden met een verdunde, lauwe oplossing van afwasmiddel en een schone spons of pluisvrije doek. Zorg ervoor dat deze goed nat is (maar niet druipt) en veeg het vervuilde gebied zachtjes schoon. Eventueel herhalen.
Zorg ervoor dat de radiatoren op kamertemperatuur zijn voordat ze schoongemaakt worden.

Voorbehandeling
Als oppervlakken niet goed voorbehandeld zijn, kan dit problemen opleveren met het resultaat. Voor een betere hechting en de juiste kleurdiepte, raden we aan altijd een primer te gebruiken. Het liefste van hetzelfde merk omdat deze producten op elkaar afgestemd zijn.
In het geval van Paint & Paper Library is dit de ASP (All Service Primer), een hoogwaardige primer/grondverf op waterbasis.

Op nieuwe zachte houtsoorten moeten knoesten worden geïsoleerd om vlekken te voorkomen (advies: Little Greene Aluminium Wood Primer). Breng daarna 1 verdunde laag All Service Primer aan en vervolgens 2 lagen Architects Eggshell. Ook nieuwe harsachtige harde houtsoorten moeten worden gereinigd en behandeld met de Aluminium Wood Primer. Let op: ASP moet na Aluminium Wood Primer worden aangebracht.

Reiniging: lichte oppervlaktevervuiling kan gereinigd worden met een verdunde, lauwe oplossing van afwasmiddel en een schone spons of pluisvrije doek. Zorg ervoor dat deze goed nat is (maar niet druipt) en veeg het vervuilde gebied zachtjes schoon. Eventueel herhalen.

Reparatie
Schuur het opnieuw te schilderen oppervlak lichtjes op, breng een geschikte primer aan op de geschuurde ondergrond. Overschilder het object “van onderbreking tot onderbreking” met één of twee lagen, afhankelijk van wat nodig is.

Verwerking

 • met vachtroller (glad) of platte kwast/blokwitter (licht gestreept)
 • stofdroog na 1 uur
 • overschilderbaar na minimaal 4 uur
 • aanbrengen in 2 lagen
 • verbruik 13 m² per liter (afhankelijk van ondergrond)

Verkrijgbaar in 0,75 en 2,5 liter.

Kleuren
Architect’s Eggshell is verkrijgbaar in alle kleuren uit de Paint and Paper Library kleurenkaarten. Doordat wij in onze winkel beschikken over een originele Paint & Paper Library mengmachine en werken met de originele Paint & Paper Library mengpasta’s bent u altijd verzekerd van de juiste kleur. Ook de oudere kleuren (Archive) kunnen wij probleemloos voor u mengen.

Kleurenkaart Paint & Paper Library

Gereedschap
Niet alleen de juiste verf, maar ook het juiste gereedschap is bepalend voor het eindresultaat. De Purple kwasten van Goudhaantje zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van de watergedragen Paint & Paper Library verf. Deze kwasten bestaan uit 100% synthetische vezels en geven een streeploos resultaat. Een streperig effect wordt verkregen met een blokwitter.

Productinformatie
Het is verstandig het productinformatieblad P&PL Architect’s Eggshell (EN) door te nemen. Hierin kunt u o.a. informatie vinden over de verwerking van dit product op allerlei verschillende ondergronden en een advies voor het reinigen van de geschilderde oppervlakken.

Advies
Kleuren op het beeldscherm komen helaas anders over dan in werkelijkheid. Twijfelt u over de kleur? Dan is het bestellen van een of meerdere samplepotjes wellicht een idee. Met het opzetten van de kleur kunt u thuis bij zowel daglicht als avondlicht als verschillende hoeken van de ruimte goed bekijken of de kleur bevalt. Deze 125 ml. proefpotjes zijn in alle kleuren van de Paint & Paper Library kleurenkaart verkrijgbaar en gemaakt in Pure Flat Emulsion. Let op: samplepotjes zijn er niet in Archive-kleuren.

Paint & Paper Library Behang
Als aanvulling op de verf heeft Paint & Paper Library ook een uitgebreide collectie behang. Elk dessin is verkrijgbaar in verschillende tinten en sluit aan op het kleurenpalet verf. Voor elke behangcollectie wordt gebruik gemaakt van specialistische drukmethodes op het beste kwaliteitspapier. Dit geeft het behang zijn verfijnde texturen, elegante uitstraling, duurzaamheid en levensduur.

P&PL Behang - Hardy Palm   P&PL Behang - Botany Quatrefoil

Assortiment Paint & Paper Library

 • Pure Flat Emulsion – de meest matte emulsie, geschikt voor muren en plafonds.
 • Architect’s Matt – een hoogwaardig alternatief voor Pure Flat Emulsion, afwasbaar en vochtbestendig.
 • Architect’s Eggshell – topkwaliteit verf op waterbasis, geschikt voor houtwerk binnen en buiten.
 • Architect’s Satinwood – duurzame zijdeglans verf.
 • Architect’s Gloss – beschermende en duurzame hoogglans, voor een prachtig glanzende finish.
 • Architect’s ASP – veelzijdige, slijtvaste grondverf/primer voor alle oppervlakken.

Service
Met de collecties van Paint & Paper Library creëer je een prachtige balans tussen kleur, sfeer en licht. Al jaren de favoriete verf van interieurstylisten en architecten over de hele wereld. Paint & Paper Library verf wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De verf is beschikbaar in 180 kleuren en 5 afwerkingen, als muur- en houtverf en geschikt voor binnen en buiten.

Wij zijn officieel dealer van Paint & Paper Library en beschikken over een grote voorraad van zowel de muur- als lakverven in onze winkel. Heeft u vragen of twijfels over de verwerking van deze producten of hulp nodig bij het uitzoeken van de kleuren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Paint & Paper Library

P&PL favoriet bij architecten, interieurdesigners en stylisten

Lees meer
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Copyright © 2024 - Koopverfonline · Sitemap · Privacyverklaring

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0