• Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Little Greene Colours of England & Colour Scales kleurenkaart

 0,00

Little Greene Colours of England & Colour Scales kleurenkaart

 • Pakket van 2 kleurenkaarten
 • Colours of England kleurenkaart met alle 128 huidige kleuren
 • De Colour Scales kleurenkaart met o.a. de kleuren uit de kleurenkaarten Stone, Grey en Green

 0,00

 • Persoonlijke aandacht en service
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Gratis verzenden vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
Klantenservice
Hulp nodig? Bel ons voor specialistisch advies.
030 - 688 14 91

Product beschrijving

De Little Greene kleurenkaart wordt gepresenteerd in een gezamenlijk pakket van 2 kleurenkaarten:

 • Colours of England
  128 verfijnde kleuren van Little Greene kleuren
 • Colour Scales
  108 kleurnuances uit o.a. de kleurenkaarten Stone, Grey en Green

Little Greene heeft gekozen voor een nieuw uiterlijk voor de kleurenkaart door er 1 pakket van te maken. Er zijn eerder uitgebrachte kleurenkaarten van Little Greene in omloop zoals de kleurenkaarten Grey, Greene en Stone. Deze kleuren zijn in dit nieuwe format opgenomen.

Komt uw favoriete kleur niet meer in deze nieuwe kleurenkaart voor? Geen probleem. De ‘oudere’ kleuren van Little Greene zijn door ons nog steeds in alle Little Greene producten te mengen op de mengmachine in onze winkel.

Hoe werkt de Little Greene kleurenkaart?
De kleurenkaarten zijn ontworpen om zonder moeite de perfecte kleur te kiezen. De unieke ‘flying chips’ op de kleurenkaart zorgen ervoor dat de perfecte match gevonden kan worden met de bestaande tinten in uw interieur. Door de kaart eenvoudig onder de chips te vouwen, kunt u de kleur rechtstreeks vergelijken met de andere kleurelementen in uw ruimte, zoals stoffen, tegels of reeds geverfde muren.

Little Greene kleurenkaart flying chip

Kleurenkaart met ‘flying chips’

De kleurenkaarten zijn een verzameling van meer dan 300 jaar historisch interieurontwerp met veel authentieke tinten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. Aan de hand van rode iconen op de kleurenkaarten wordt aangeduid uit welke periode de kleuren precies komen. Op de achterkant van de kleurenkaarten staat een mooie beschrijving van de kleuren.

Achterin de kleurenkaarten zijn voorbeelden opgenomen van de verschillende afwerkingen. Makkelijk voor als u twijfelt over een matte of zijdeglanzende afwerking.

Samplepotje
Kleuren op het beeldscherm komen helaas anders over dan in werkelijkheid. Twijfelt u welke kleur u op de muur of uw meubel wilt hebben? Dan is het bestellen van een of meerdere samplepotjes wellicht een idee. Met het opzetten van de kleur kunt u thuis bij zowel daglicht als avondlicht goed bekijken of de tint bevalt. Deze samplepotjes van Little Greene zijn verkrijgbaar in 60 kleuren en gemaakt in Absolute Matt Emulsion.

Verzending kleurkaart
De kleurenkaarten beiden wij gratis aan. Voor het verzenden van kleurenkaarten vragen we een bijdrage van € 4,95.

De kleurenkaarten zijn ook gratis af te halen in onze winkel in IJsselstein. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor o.a. productadvies. De kleurenwand in onze showroom maakt het maken van een kleurkeuze gemakkelijk.

De geschiedenis van Little Greene kleuren
De Little Greene kleurenkaarten bevatten opvallende, gedurfde kleuren, alsook zachte, kalkachtige tinten. De kleuren en kleurnamen zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Onze kleuren zitten namelijk boordevol geschiedenis! De gerenommeerde kleurenkaarten komen tot stand door uitvoerig onderzoek en gedegen kleurenkennis. Dit onderzoek wordt o.a. verricht in samenwerking met National Trust.
De ‘oude’ archiefkleuren zitten in de Little Greene kleurenkaarten harmonieus naast hedendaagse tinten, welke ontworpen zijn om aan de wensen van de 21ste eeuw te voldoen. Als gevolg hiervan tonen de kleurenkaarten respect voor historische architectuur, maar zijn ze tegelijkertijd ook volledig in lijn met het moderne leven en de hedendaagse interieuresthetiek. We merken dat het vaak de oudste kleuren zijn, waar mensen zich het prettigst bij voelen. Kleuren zoals French Grey en Celestial Blue uit 1807 zijn enkelen van hun meest geliefde tinten. Deze kleuren zijn nog steeds relevant voor nu.

Little Greene bezoekt samen met een verfonderzoeksteam de eigendommen van National Trust in het Verenigd Koninkrijk, om een selectie van potentiële kleuren samen te stellen. Deze kleuren worden verzameld aan de hand van een vooraf bepaald thema en worden vervolgens gebruikt om een shortlist met kleuren te maken, voordat ze in een kleurenpalet worden opgenomen. Dan gaan we de formuleringen van de kleuren ontwikkelen (dus de samenstelling van de verfkleuren aan de hand van pigmenten en andere ingrediënten) om ervoor te zorgen dat de kleuren overeenkomen met de originele tinten, waarop ze zijn gebaseerd.

Op de achterzijde van de Little Greene kleurenkaart wordt iedere kleur omschreven en de oorsprong uitgelegd. Doordat de kleuren vol geschiedenis zitten, schuilen er bijzondere verhalen achter. Vandaar de intrigerende namen. Voorbeelden hiervan zijn (beiden opgenomen in de ‘Green’ kleurenkaart):

groene kleur Jewel Beetle
Ellen Terry, een beroemde Shakespeare actrice, werd in 1889 vereeuwigd als Lady Macbeth in een portret van John Singer Sargent. In dat schilderij heeft ze een spectaculaire groene jurk aan, dusdanig gehaakt, dat het een maliënkolder lijkt. De jurk is geborduurd met goud en versierd met duizend  iriserende vleugels van de groene juweelkever, die hun kleurrijke vleugels op natuurlijke wijze afschudden. De jurk is bewaard gebleven in het Ellen Terry Museum in Smallhythe Place; een vakwerkboerderij in Kent, waar ze verliefd op werd en kocht in 1899.

Little Greene kleuren

muur: Jewel Beetle 303, kast: Chocolate Colour 124, plafond: Pique 299

Blauwgroene kleur  Tea with Florence
De Chinese kamer is een hoogtepunt van Claydon House in Buckinghamshire en wordt algemeen beschouwd als het mooiste overgebleven voorbeeld van Chinoiserie in Groot- Brittannië. De achttiende-eeuwse reizen en internationale handel gaven aanleiding tot een obsessie voor Azië en inspireerden het populaire nieuwe ritueel van theedrinken. Generaties van de Verneys-familie gebruikten de Chinese kamer als een privé-zitkamer en om thee te drinken met gasten, waaronder Florence Nightingale, de zus van de 19e-eeuwse eigenaar Lady Verney. Florence werd een regelmatige gast en bewoonde uiteindelijk een aantal eigen kamers in Claydon, waar ze haar belangrijke werk in de verpleging ontwikkelde.

Little Greene kleuren

muur: Tea with Florence 310, kastjes: Harley Green 312

Little Greene Behang
Little Greene heeft als aanvulling op de krijtverf ook een uitgebreide collectie behang. Elk dessin is verkrijgbaar in verschillende tinten en sluit aan op het kleurenpalet verf. Voor elke behangcollectie wordt gebruik gemaakt van specialistische drukmethodes op het beste kwaliteitspapier. Dit geeft het behang zijn verfijnde texturen, elegante uitstraling, duurzaamheid en levensduur.

Little Greene behang gecombineerd met verf Little Greene behang gecombineerd met verf

Service
Little Greene heeft een welverdiende reputatie opgebouwd: het merk staat voor uitstekende verfkwaliteiten en fantasierijk kleurenpalet. De zeer matte muurverf heeft een – bijna onzichtbare – lage glansgraad van 3%. Dit geeft muren en plafond een sublieme, krijtachtige afwerking. Little Greene kleuren en verfkwaliteiten worden alleen verkregen door aanschaf van de echte Little Greene Verf. Door het gebruik van tot 40% meer pigment dan in de meeste andere verven, wordt de mooie diepte van de kleuren bereikt.

Wij zijn officieel dealer van Little Greene en beschikken over een grote voorraad van zowel de muur- als lakverven in onze winkel. Heeft u vragen of twijfels over de verwerking van Little Greene producten of hulp nodig bij het uitzoeken van de kleuren? Neem dan gerust contact met ons op. Met specialistisch advies en technische productkennis kunnen wij u verder helpen.

Lees meer

Eigenschappen

merk

 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Copyright © 2024 - Koopverfonline · Sitemap · Privacyverklaring

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0