• Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Jotun Treolje Solvent

Jotun Treolje Solvent

Voor het beschermen van geïmpregneerd houtwerk buiten.

 • transparante olie op terpentinebasis
 • gaat barstvorming en vergrijzing tegen
 • kan ook op hardhout, in tegenstelling tot Treolje V (op waterbasis)

 91,60

 • Persoonlijke aandacht en service
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Gratis verzenden vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
Klantenservice
Hulp nodig? Bel ons voor specialistisch advies.
030 - 688 14 91

Handig voor erbij

Product beschrijving

Jotun Treolje Solvent is een synthetische olie voor geïmpregneerd hout buiten. Jotun Treolje dringt goed door in de ondergrond waardoor vergrijzing en barstvorming van het hout wordt tegengehouden. Deze olie is zeer watervast en leverbaar in kleurloos en in verschillende transparante tinten te mengen op de Jotun mengmachine.

Vervanger Olympic Oil Stain
Treolje olie van Jotun wordt gezien als dé ideale duurzame vervanger van Olympic Water Repellent Oil Stain. Gebruik Treolje V (waterbasis) op oudere niet vettige Olympic Oil Stain lagen. Op alle andere oppervlakken behandeld met Olympic Oil Stain kun je Jotun Treolje Solvent (terpentinebasis) gebruiken (onderlaag goed schuren!). Als Jotun dealer zijn wij in het bezit van een Jotun mengmachine waarop we Treolje voor je kunnen mengen in alle kleuren van Olympic Stain.

Toepassing
Jotun Treolje Solvent kan gebruikt worden op terrasvloeren, schuttingen, tuinmeubelen of bloembakken, maar ook houten speeltoestellen zoals schommels en klimrekken (vacuüm of onder druk geïmpregneerd hout). Dit product is tevens geschikt voor het behandelen van gevelbekledingen.

In tegenstelling tot Treolje V (op waterbasis) is Treolje Solvent ook zeer geschikt op hardhouten ondergronden. Bij deze hardhouten ondergronden eerst verdunnen met 10% terpentine.

Let er bij het aanbrengen op dat een eventuele volgende laag opgezet wordt voordat de voorgaande laag droog is (nat in nat).

Productvoordelen

 • watervast
 • houdt vergrijzing en barstvorming tegen
 • eenvoudig in onderhoud
 • goede bescherming
 • kan ook op hardhout in tegenstelling tot Treolje V (watergedragen)

Verwerking

 • met platte of ronde kwast
 • overschilderbaar nat in nat (volgende laag aanbrengen voordat de voorgaande droog is)
 • doorgehard na ca. 24 uur
 • rendement 9-10 m² per liter
 • terpentineverdunbaar

Kleuren
Op de Jotun mengmachine kunnen wij Treolje Solvent voor je mengen in de transparante kleuren van:

 • Jotun Transparante Beitsen kleurenkaart
 • Olympic Oil Stain kleurenkaart
 • alle ‘oudere’ transparante kleuren van Jotun

Doordat wij beschikken over een originele Jotun mengmachine en werken met originele Jotun mengpasta’s ben je altijd verzekerd van de juiste kleur. Ook de ‘oudere’ kleuren van Jotun kunnen we met de mengmachine  probleemloos voor je mengen. We verkopen Jotun producten online maar ook in onze winkel in IJsselstein. De enige fysieke winkel/verfspeciaalzaak in Nederland met een Jotun mengmachine.

Kleuren Olympic Stain
Er zijn verschillende kleurenkaarten van Olympic Stain in omloop. Om de juiste kleur te bepalen en om verwarring te voorkomen, verwijzen wij je naar de originele site van Olympic. Uiteraard kunnen wij al deze kleuren voor je mengen.

De transparante kleuren van Jotun kun je bekijken in de onderstaande brochure / kleurenkaart.


Voorbehandeling/onderhoud
Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is en verwijder vooraf vuil, stof en was. Met Jotun Husvask is het gemakkelijk om schimmels, alg en mos te verwijderen. Daarna wel de ondergrond goed naspoelen met schoon water en goed laten drogen.
Overmatige hars vooraf verwijderen. Oppervlaktehars hoef niet geïsoleerd te worden. In bepaalde houtsoorten is hars een natuurlijk proces en nagenoeg niet te bestrijden. Treolje heeft als voordeel dat het de hars de gelegenheid geeft uit te zweten zonder dat de film wordt aangetast. Is het oppervalk ervoor gebeitst dan is het verstandig het oppervlak vooraf wel vrij te maken van hars.

Om het beste resultaat te krijgen, moet het hout zo spoedig mogelijk behandeld worden. Laat hout dan ook nooit langer dan 6 weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn. Mocht dit wel het geval zijn, dan het oppervlak grondig schuren.

Breng Treolje nat in nat aan. De olie moet goed in de ondergrond doordringen. Er mag geen filmvorming optreden. Eventuele overtollige olie verwijderen met een doek. De kopse kanten van het hout goed behandelen. Poreuze en zuigende ondergronden met 2 lagen Treolje behandelen.

Voor het ontgrijzen van uw houtwerk adviseren wij Jotun Terrassfix te gebruiken. Deze speciale reiniger heeft een 3-in-1 werking: ontvet – reinigt – verfraait het hout. Terrassfix is biologisch afbreekbaar.

Door elk jaar het schilderwerk te reinigen met Jotun Husvask verleng je de duurzaamheid van de verf en blijft je schilderwerk langer mooi. Als een milder schoonmaakmiddel niet werkt, is Jotun Kraftvask de oplossing. Kraftvask verwijdert efficiënt vet, olie, roet, nicotine, vuil, oppervlakte schimmels etc.

Gereedschap voor Jotun Treolje Solvent
Het aanbrengen van olie met een professionele kwast draagt bij aan een mooi eindresultaat. Gebruik voor het aanbrengen van Treolje Solvent olie op terpentine basis de Goudhaantje platte kwast serie 660.
Deze kwast is gemaakt van varkenshaar waarmee de verf beter opgepakt wordt. De gelijkmatige verdeling van de verf zorgt voor een mooi egaal resultaat. Werk je liever met een ronde kwast of een blokwitter? Goudhaantje heeft diverse kwasten met varkenshaar in het assortiment.

Treolje Solvent - voor hardhouten meubelen

Treolje Solvent – voor hardhouten meubelen

Technische productomschrijving
Het is verstandig de technische productinformatie Jotun Treolje Solvent door te nemen, deze staat onder het kopje bestanden. Hierin kun je o.a. informatie vinden over de verwerking van dit product.

Service
Al meer dan 20 jaar zijn wij dealer van het Noorse merk Jotun. In de loop der jaren hebben we veel kennis opgedaan van het werken met dit mooie product. Heb je vragen hebben over het schilderen met Jotun Treolje? Neem dan gerust contact met ons op. Met specialistisch advies en technische productkennis kunnen wij je verder helpen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel in IJsselstein, waar je ons assortiment kunt bekijken. Alle producten van Jotun zijn standaard op voorraad in onze winkel. Hierdoor kunnen wij snel leveren.

Koopverfonline is officieel Certified Partner van Norway Coatings, importeur van Jotun verf. Jotun is een uit Noorwegen afkomstige producent van verf met een wereldwijde bekendheid. Doordat de huizen in de Scandinavische landen voor 90% uit hout bestaan, heeft Jotun een zeer goede kennis opgebouwd om uw hout te beschermen. De verf producten zijn uitermate geschikt om de verschillende weersinvloeden (nat, koud, warm, droog) te kunnen weerstaan. Om die reden is Jotun verf dan ook marktleider in Scandinavië.

Jotun is een innovatief bedrijf en sterk in kwaliteitsverbetering, zeker ten opzichte van het milieu. De producten van Jotun zijn mooi, goed en duurzaam.

Jotun - de specialist voor houtwerk

Norway Coatings - Certified Partner

Lees meer
 • Besteld voor 17.00 uur, morgen in huis
 • Klanten beoordelen ons met een 8.9/10
 • Gratis verzending vanaf 50,- in NL, BE en DE
 • Persoonlijke aandacht en service

Copyright © 2024 - Koopverfonline · Sitemap · Privacyverklaring

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0